Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvisborssi

Borssikeitto on ukrainalainen klassikkoruoka, josta on varmaan satoja eri versioita. Blondikeittiössä keitosta syntyi kasvisversio.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kasvisborssi

  • 300 g valkokaalia
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • 10 kph pieniä etikkapunajuuria
  • ½ dl murenneltuja kuivattuja tatteja tai suppilovahveroita
  • vettä
  • 3 kasvisliemikuutioita
  • 1 rkl Provencen yrttiseosta
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1- 1 ½ dl punajuuritölkin lientä
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi

  • smetanaa tai kaurafraichea

Valmistusohje

Kasvisborssi tehdään helposti näin:

  1. Kuori juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Suikaloi kaali ja sipuli.
  2. Kuullota kasvissuikaleet miedolla lämmöllä öljyssä kattilassa tai padassa. Lisää vesi, liemikuutiot yrtit ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30-40 minuuttia. Keittoaika riippuu kaalista, mitä vanhempaa se on, sitä pidempi on kypsymisaika. Lisää joukkoon etikkapunajuuret, loraus punajuurilientä. Tarkista maku ja lisää etikka. Jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa kasvisborssi smetanan tai kaurafraichen ja ruisleivän kanssa. Mikäli haluat lihaisan keiton, lisää keittoon kypsennyksen loppuvaiheessa 300 g savukinkkua tai 500 g siskonmakkaroita.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvisborssi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.