Kasvisborssi
Borssikeitto on ukrainalainen klassikkoruoka, josta on varmaan satoja eri versioita. Blondikeittiössä keitosta syntyi kasvisversio.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kasvisborssi
- 300 g valkokaalia
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 porkkanaa
- 10 kph pieniä etikkapunajuuria
- ½ dl murenneltuja kuivattuja tatteja tai suppilovahveroita
- vettä
- 3 kasvisliemikuutioita
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1- 1 ½ dl punajuuritölkin lientä
- ¼ tl suolaa
Lisäksi
- smetanaa tai kaurafraichea
Valmistusohje
Kasvisborssi tehdään helposti näin:
- Kuori juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Suikaloi kaali ja sipuli.
- Kuullota kasvissuikaleet miedolla lämmöllä öljyssä kattilassa tai padassa. Lisää vesi, liemikuutiot yrtit ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30-40 minuuttia. Keittoaika riippuu kaalista, mitä vanhempaa se on, sitä pidempi on kypsymisaika. Lisää joukkoon etikkapunajuuret, loraus punajuurilientä. Tarkista maku ja lisää etikka. Jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa kasvisborssi smetanan tai kaurafraichen ja ruisleivän kanssa. Mikäli haluat lihaisan keiton, lisää keittoon kypsennyksen loppuvaiheessa 300 g savukinkkua tai 500 g siskonmakkaroita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvisborssi