Kasvislasagne
Mehevä kasvislasagne pitää sisällään linssejä, porkkanaa ja muhevan tomaattikastikkeen. Helppo maidolla notkistettu ricottajuustokastike korvaa klassisen valkokastikkeen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kasvislasagne
- 9 lasagnelevyä
Linssimuhennos
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 2-3 varsisellerin vartta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl juustokuminaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 3 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
- 1 rkl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
- 4 dl maitoa
- 1 ps (125 g) mozzarellajuustoa
Valmistusohje
Kasvislasagne tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja halkaise porkkanat pitkittäin. Leikkaa porkkananpuolikkaat pitkittäin vielä kolmeen osaan ja paloittele. Paloittele varsisellerit.
2. Kuullota kasviksia öljyssä juustokuminan kanssa 5 minuuttia. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon huuhdellut linssit, tomaattimurska ja -sose, chilitahna, sokeri ja vesi. Anna kastikkeen kiehua 7-8 minuuttia.
3. Notkista ricotta kulhossa maidon kanssa. Viipaloi mozzarella. Öljyä kevyesti suorakulmainen uunivuoka.
4. Levitä vuokaan kerros linssikastiketta ja nosta päälle kerros juustokastiketta. Peitä lasagnelevyillä. Toista kaksi samanlaista kerrosta, mutta jätä pinnalle hieman juustokastiketta. Levitä päälle mozzarellaviipaleet ja kuorruta pinta juustokastikkeella.
5. Kypsennä kasvislasagne 175-asteisessa uunissa keskitasolla. Aikaa kuluu noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä folion alla hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuun – 6 x herkullinen lasagne
Lue myös Anna.fi/ruoka: Tomaatti-masacarponelasagne
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvislasagne