Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Kasvislasagne

Mehevä kasvislasagne pitää sisällään linssejä, porkkanaa ja muhevan tomaattikastikkeen. Helppo maidolla notkistettu ricottajuustokastike korvaa klassisen valkokastikkeen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lasagne:

9 lasagnelevyä
Mainos

Linssimuhennos

1 iso sipuli
2 porkkanaa
2-3 varsisellerin vartta
2 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattisosetta
1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
1 rkl sokeria
2 dl vettä
1 prk (250 g) ricottajuustoa
4 dl maitoa
1 ps (125 g) mozzarellajuustoa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja halkaise porkkanat pitkittäin. Leikkaa porkkananpuolikkaat pitkittäin vielä kolmeen osaan ja paloittele. Paloittele varsisellerit.

2. Kuullota kasviksia öljyssä juustokuminan kanssa 5 minuuttia. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon huuhdellut linssit, tomaattimurska ja -sose, chilitahna, sokeri ja vesi. Anna kastikkeen kiehua 7-8 minuuttia.

3. Notkista ricotta kulhossa maidon kanssa. Viipaloi mozzarella. Öljyä kevyesti suorakulmainen uunivuoka.

4. Levitä vuokaan kerros linssikastiketta ja nosta päälle kerros juustokastiketta. Peitä lasagnelevyillä. Toista kaksi samanlaista kerrosta, mutta jätä pinnalle hieman juustokastiketta. Levitä päälle mozzarellaviipaleet ja kuorruta pinta juustokastikkeella.

5. Kypsennä kasvislasagnea 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä folion alla hetki ennen tarjoamista.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvislasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X