Reseptit
alle 30 min
12

Kasvismunakas eli frittata

Tämä munakas saa ruokaisuuden runsaasta kasviskirjostaan. Herkun kruunaa parmesaani ja tuoreet yrtit.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 Kesäkurpitsa
punainen, vihreä ja keltainen paprika
1 nippu kevätsipulia
(sitruuna)öljyä
12 munaa
100 g parmesaaniraastetta
2 dl kermaa
1 dl maitoa
valkopippuria
ripaus kirveliä
100 g miniluumutomaatteja
basilikan lehtiä

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paahda ne kuivalla pannulla useassa erässä, älä pane pannulle liikaa viipaleita kerrallaan. Siirrä paahdetut viipaleet lautaselle. Halkaise paprikat, poista siemenet, huuhdo ja leikkaa kuutioiksi tai viipaleiksi. Silppua kevätsipulit. Kuullota sipulit ja paprika kevyesti öljyssä. Kaada seos siivilään, ota neste talteen. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle, kevyesti öljytylle uunipannulle.

2. Sekoita munat, kerma, maito ja kasvisten paistamisesta kertynyt neste, mausteet ja juusto raaste munakasseokseksi.
Kaada seos pannuun kasvisten päälle. Viipaloi tomaatit pinnalle ja kypsennä munakasta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Leikkaa munakas paloiksi ja koristele basilikan lehdillä.

 Katso myös nämä munakasreseptit:
Italialainen munakas

Italialainen munakas

munakas

Munakasateria

munakas

Papu-vuohenjuustomunakas

Parsa-yrttimunakas

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvismunakas eli frittata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X