Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvispasteijat

Kasvispasteijat ovat kahvipöydän suosikkeja ja karkottavat myös pikkunälän. Mehevä kasvistäyte täytelöityy tuorejuustolla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Kasvispasteijat

  • 500 g voi- tai lehtitaikinaa

Kasvispasteijat, täyte

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 125 g maustettua tuorejuustoa (esim. valkosipuli- tai yrtti-)

Voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Kasvispasteijat leivotaan helposti näin:

1. Ota 500 grammaa voi- tai lehtitaikinaa sulamaan.

2. Kuori ja hienonna yksi sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä. Kuori ja raasta kaksi porkkanaa. Kuutioi yksi paprika.

3. Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Sekoita joukkoon 125 grammaa tuorejuustoa. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Siirrä syrjään jäähtymään.

4. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Tee ympyröitä pyöreällä pasteijamuotilla.

5. Nosta pasteijalle täytettä ja taita puolikuun muotoisiksi. Painele reunat huolella kiinni haarukalla. Voitele pinta kananmunalla.

6. Paista kasvispasteijat 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Lue myös: Sienipasteijat

Lue myös Anna.fi: Parsapasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvispasteijat

Hotimpaa tarvis olla

Olisko jotain tulisempaa itämaistyyppistä reseptiversiota kasvispasteijoista?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.