Kasvispasteijat
Kasvispasteijat ovat kahvipöydän suosikkeja ja karkottavat myös pikkunälän. Mehevä kasvistäyte täytelöityy tuorejuustolla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kasvispasteijat
- 500 g voi- tai lehtitaikinaa
Kasvispasteijat, täyte
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 paprika
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 125 g maustettua tuorejuustoa (esim. valkosipuli- tai yrtti-)
Voitelu
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Kasvispasteijat leivotaan helposti näin:
1. Ota 500 grammaa voi- tai lehtitaikinaa sulamaan.
2. Kuori ja hienonna yksi sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä. Kuori ja raasta kaksi porkkanaa. Kuutioi yksi paprika.
3. Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Sekoita joukkoon 125 grammaa tuorejuustoa. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Siirrä syrjään jäähtymään.
4. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Tee ympyröitä pyöreällä pasteijamuotilla.
5. Nosta pasteijalle täytettä ja taita puolikuun muotoisiksi. Painele reunat huolella kiinni haarukalla. Voitele pinta kananmunalla.
6. Paista kasvispasteijat 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Lue myös: Sienipasteijat
Lue myös Anna.fi: Parsapasteijat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvispasteijat
Olisko jotain tulisempaa itämaistyyppistä reseptiversiota kasvispasteijoista?