Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvispeltipiirakka

Peltipiirakasta riittää isollekin porukalle. Oikaise ja käytä valmiita suurikokoisia lehtitaikinalevyjä klassikkopiirakan leipomiseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kasvispiirakka:

  • 2 pkt lehtitaikinalevyjä (2 x 600 g)

Kasvispiirakan täyte:

  • 2 ½ dl ohrahelmiä (Torino)
  • kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • noin 50 g selleriä
  • 1 punajuuri
  • 1 rkl öljyä kuullottamiseen
  • 1-1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl kuivayrttejä (kirveli, timjami, meirami)
  • 2 kananmunaa

Kasvispiirakan voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Ota taikina ajoissa sulamaan. Keitä ohrahelmet kasvisliemessä kypsäksi. Valuta lävikössä. Älä huuhdo.

2. Kuori sipulit ja hienonna. Kuori ja raasta juurekset karkealla terällä. Kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia, lisää joukkoon juuresraaste ja kuullota vielä hetki. Mausta. Lisää seos kypsiin ohrahelmiin ja riko joukkoon munat, sekoita hyvin.

3. Kauli lehtitaikinalevyt reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Nosta toinen levyistä pellille ja jätä kansipuoli työpöydälle. Nostele pellillä olevasta levystä reunoja hieman ylös. Levitä täyte pohjalle ja nosta työpöydällä oleva taikinalevy täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan. Voitele pinta munalla ja pistele pinta haarukalla.

5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Maista myös näitä suolaisia piirakoita:

lihapiirakka

Lihapiirakka

välimeren piirakka

Välimeren piirakka

parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka

Ruoka.fi: Ratatouille-vuohenjuustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvispeltipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.