Kasvispihvit pannulla
Kasvispihvit valmistuvat pannulla nopeasti. Suurin homma on kasvisten raastamisessa ja hieman malttia vaaditaan myös paistamisessa, jotta pihvit eivät pala, mutta kypsyvät.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kasvispihvit pannulla
- 5 kpl perunaa
- 5 kpl porkkanaa
- 1 kpl palsternakka
- 100 g selleriä
- 1-1,5 dl kermaviiliä (Hyla)
- 0,5 dl korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl basilikaa
- 0,5 tl valkopippuria
- 2 kpl kananmunaa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Kasvispihvit pannulla valmistuvat näin:
Kasvispihvit pannulla valmistetaan raastamalla kasa kasviksia ja sekoittamalla joukkoon kananmunia ja jauhoja, jotka pitävät raastepihvit kasassa paistamisen aikana. Suurin homma on kasvisten raastaminen ja paistamiseen kannattaa varata myös hieman aikaa.
- Pese kasvikset ja kuori tarvittaessa. Raasta kaikki kasvikset ja laita raaste kulhoon.
- Lisää kaikki muut ainekset. Muotoile taikinasta noin kämmenen kokoisia pihvejä.
- Paista kasvispihvit teflonpannulla, keskilämmöllä voissa molemmin puolin, kunnes kasvikset ovat kypsyneet ja pihvit ovat kauniin kullanruskeat. Pihvien paistamisessa maltti on valttia.
- Tajoa kypsät pihvit esmerkiksi jogurtti– tai kermaviilikastikkeen kanssa.
Katso tästä ohje, jos sittenkin haluat tehdä kasvispihvit uunissa
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kvinoa-kasvispihvit ja rahkatsatsiki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvispihvit pannulla