Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Kasvispizzat kahdella täytteellä

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

1 annos pizzataikinaa

1. Täyte

noin 100 g ricottajuustoa
½ Kesäkurpitsa
noin 8 kirsikkatomaattia
muutama oksa tuoretta timjamia

2. Täyte

2 rkl oliiviöljyä
1 prk (noin 170 g) marinoitua säilykeartisokkaa
3 rkl parmesaanilastuja

Valmistusohje

Ohjeella valmistat 8 pientä kasvispizzaa.

1. Valmista pizzataikina ohjeen mukaan ja anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

2. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli taikinapaloista pienet pizzapohjat. Levitä neljälle pizzapohjalle ohuelti ricottajuustoa. Nosta päälle ohueksi viipaloidut kesäkurpitsat ja halkaistut kirsikkatomaatit. Nypi mausteeksi timjaminlehtiä. Valuta ja viipaloi toisiin pizzoihin täytteeksi säilykeartisokkaa. Sivele ensin pizzojen päälle oliiviöljyä ja täytä artisokkaviipaleilla.

3. Paista kasvispizzoja 250-asteisen uunin keskitasossa noin 6 minuuttia. Mausta artisokkapizzat parmesaanilastuilla.

Vinkki! Italialaisessa pizza biancassa pohjaan ei levitetä tomaattikastiketta, vaan se höystetään oliiviöljyllä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvispizzat kahdella täytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X