Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvispyörykät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

  • 2-3 porkkanaa
  • 1 punajuuri
  • 200 g parsakaalia
  • 2 sipulia
  • 3 munaa
  • 1-3 tl punaista currytahnaa (tandoori/curry)
  • 1 rkl voita
  • 2 tl sokeria
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl korppujauhoja
  • rypsiöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

 

1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Jauha kasvikset monitoimikoneella hienoksi silpuksi.

2. Paista mausteseos kevyesti voissa.

3. Hienonna kaikki ainekset tahnaksi. Pyörittele tahnasta ensin yksi pyörykkä.

4. Tee koepaistos. Valitse friteerauskeittimestä tuotteen paistolämpötila.

5. Nosta pyörykkä friteerauskeittimen korissa kuumaan öljyyn. Pallero on kypsä, kun se nousee pohjasta irti. Tarkista maku.

6. Pyörittele loput taikinasta pyöryköiksi. Kypsennä pallerot upporasvassa, 4-5 minuuttia.

7. Nostele kypsät pyörykät talouspaperin päälle valumaan.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvispyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.