Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvispyörykät

Kasvispyörykät ovat parhaimmillaan rapeat pinnalta ja sisältä mehevän maukkaat. Nämä pyörykät tehdään juureksista ja parsakaalista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvispyörykät

  • 2-3 porkkanaa
  • 1 punajuuri
  • 200 g parsakaalia
  • 2 sipulia
  • 3 munaa
  • 1-3 tl punaista currytahnaa (tandoori/curry)
  • 1 rkl voita
  • 2 tl sokeria
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl korppujauhoja
  • rypsiöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

 Kasvispyörykät valmistuvat helposti näin:

1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Jauha kasvikset monitoimikoneella hienoksi silpuksi.

2. Paista mausteseos kevyesti voissa.

3. Hienonna kaikki ainekset tahnaksi. Pyörittele tahnasta ensin yksi pyörykkä.

4. Tee koepaistos. Valitse friteerauskeittimestä tuotteen paistolämpötila.

5. Nosta pyörykkä friteerauskeittimen korissa kuumaan öljyyn. Pallero on kypsä, kun se nousee pohjasta irti. Tarkista maku.

6. Pyörittele loput taikinasta pyöryköiksi. Kypsennä pallerot upporasvassa, 4-5 minuuttia.

7. Nostele kypsät pyörykät talouspaperin päälle valumaan.

Vinkki: Tarjoa kasvispyörykät kermaviilikastikkeen tai jogurttikastikkeen kanssa.

Lue myös Anna.fi: Maistuisiko kasvis-fetapihvit, härkispihvit vai raastepihvit? Parhaat kasvispihvit valmistuvat helposti ja nopeasti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvispyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.