Kasvispyörykät
Kasvispyörykät ovat parhaimmillaan rapeat pinnalta ja sisältä mehevän maukkaat. Nämä pyörykät tehdään juureksista ja parsakaalista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
Ainekset
Kasvispyörykät
- 2-3 porkkanaa
- 1 punajuuri
- 200 g parsakaalia
- 2 sipulia
- 3 munaa
- 1-3 tl punaista currytahnaa (tandoori/curry)
- 1 rkl voita
- 2 tl sokeria
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 dl korppujauhoja
- rypsiöljyä friteeraukseen
Valmistusohje
Kasvispyörykät valmistuvat helposti näin:
1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Jauha kasvikset monitoimikoneella hienoksi silpuksi.
2. Paista mausteseos kevyesti voissa.
3. Hienonna kaikki ainekset tahnaksi. Pyörittele tahnasta ensin yksi pyörykkä.
4. Tee koepaistos. Valitse friteerauskeittimestä tuotteen paistolämpötila.
5. Nosta pyörykkä friteerauskeittimen korissa kuumaan öljyyn. Pallero on kypsä, kun se nousee pohjasta irti. Tarkista maku.
6. Pyörittele loput taikinasta pyöryköiksi. Kypsennä pallerot upporasvassa, 4-5 minuuttia.
7. Nostele kypsät pyörykät talouspaperin päälle valumaan.
Vinkki: Tarjoa kasvispyörykät kermaviilikastikkeen tai jogurttikastikkeen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Maistuisiko kasvis-fetapihvit, härkispihvit vai raastepihvit? Parhaat kasvispihvit valmistuvat helposti ja nopeasti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvispyörykät