Reseptit
30-60 min
6

Kasvissienisalaatti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 rasia siitakesieniä (200 g)
1 rasia herkkusieniä (200 g)
2 porkkanaa
1 pieni palsternakka tai fenkoli
2 punasipulia
1 omena
2 valkosipulinkynttä

Mausteliemi:

1 sitruunan mehu
2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä
2-3 rkl hunajaa (tai sokerilientä)
3-6 rkl balsamiviinietikkaa
herbamareyrttisuolaa
rakuunaa, persiljaa ja kirveliä

Valmistusohje

  1. Sekoita sitruunanmehu, öljy, hunaja tai tilkka kylmää sokerilientä, balsamiviinietikka, yrttisuola ja hienonnettuja tuoreita yrttejä mausteliemeksi.
  2. Leikkaa punasipulit ja kuorittu omena tulitikkumaisiksi suikaleiksi, viipaloi siitakesienet ja herkkusienet ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset saman tien mausteliemeen.
  3. Leikkaa porkkanat ja palsternakka tai fenkoli tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja kiehauta nopeasti suolalla maustetussa vedessä 1/2-1 minuuttia. Valuta lävikössä ja mausta yrttisuolalla. Lisää kasvikset lämpiminä mausteliemeen.
  4. Anna salaatin maustua viileässä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Parhaimmillaan salaatti on 4-5 tunnin kuluttua valmistamisesta. Maistuu sellaisenaan hyvän leivän kanssa tai kuumien uuniperunoiden kanssa.

 

Avainsanat

Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvissienisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X