Reseptit
Kiitos

Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto syntyy helposti ja nopeasti. Maukkaan keiton saat, kun teet keiton perunasta, porkkanasta ja palsternakasta. Tomaatti tuo keittoon kauniin värin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kasvissosekeitto:

12-13 dl vettä
5 perunaa
2 sipulia
4 porkkanaa
1 mukulaselleri
2 palsternakkaa
3-4 tomaattia
1 tl yrttisuolaa (esim. Herbamarea)
runsaasti persiljaa lipstikkaa, kirveliä tai basilikaa
(päälle: kermaviiliä, persiljaa)

Valmistusohje

1. Pese kasvikset ja kuori ne. Pilko porkkana hienoksi ja muut kasvikset lohkoiksi.

2. Keitä kasvikset kypsiksi, talvella 30-40 minuuttia ja syksyllä noin 15-20 minuuttia. Anna hautua vähän aikaa. Soseuta keitto tehosekoittimessa, siivilän läpi tai ”muussinuijalla”.

3. Kuumenna keitto uudelleen, mausta ja lisää maun mukaan kämmenpohjassa murskattuja yrttimausteita. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa kuumana kylmän kermaviilinokareen ja hienonnetun persiljan koristamana.

Katso lisää kasvissosekeittojen reseptejä täältä.

Avainsanat

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvissosekeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X