Kasvissyöjän juhlava kaviaaripastasalaatti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 250 g penne- tai perhospastaa
- 150 g savuvuohenjuustoa
- 1 pieni punasipuli
- 1 ruukku rucolaa
- 1 ruukku basilikaa
- noin 12 kpl grillattuja latva-artisokan sydämiä oliiviöljyssä (esimerkiksi Inpa)
- 1 rasia (250 g) kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- kourallinen saksanpähkinöitä
marinoidut oliivit ja linssit:
- 1 dl mustia beluga-linssejä
- 1.5 dl vihreitä ja mustia kalamataoliiveja
- 1 dl oliiviöljyä
- ripaus sokeria
- yhden luomusitruunan mehu
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 tl dijonsinappia
- 2 tl kuivattua oreganoa tai vastaava määrä tuoretta (noin 2-3 rkl)
- 1 tl tuoretta tai kuivattua basilikaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä.
2. Valmista marinadi. Sekoita marinadin ainekset keskenään laakeassa astiassa. Lisää joukkoon keitetyt linssit ja oliivit. Anna maustua jääpissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä. Sekoita marinoidut linssit ja oliivit pastan joukkoon.
4. Leikkaa juusto kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Revi basilika ja rucola pienemmiksi. Jätä molempia hieman myös koristeluun. Lisää artisokansydämet, juusto, basilika ja rucola salaatin joukkoon ja anna maustua viileässä vielä noin 30 minuuttia.
5. Halkaise tomaatit ja lisää salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Koristele rucolan ja basilikanlehdillä sekä pähkinöillä. Tarjoa tuoreen leivän kera
- VINKKI: Salaatista saa vegaaneille sopivan version, kun jättää vuohenjuuston pois. Lisää tällöin linssien ja pähkinöiden määrää.
Ohje: Sanna Kaisa Seppänen, Tampere
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvissyöjän juhlava kaviaaripastasalaatti
Olen tehnyt tätä salaattia usein sillä muutoksella, että rucola ja basilika on korvattu pinaatilla. Tulos on ollut huippuhyvä ja kehuttu! Suosittelen!