Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvitarhan kaalipata

Kasvitarhan kaalipadassa muhivat satokauden herkut. Leikkaa kaali ohueksi, jotta se ehtii muhia pehmeäksi, sillä kaalipataa ei kannata kypsentää liian kauan, jotta kasvikset maistuvat, kun ne ovat vielä kiinteitä. Kaalipata maistuu hyvän, tuoreen leivän kanssa. Kaalipataan voit lisätä palvikinkkua, jauhelihaa, makkaraa tai härkistä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvitarhan kaalipata:

  • 30 g voita, margariinia tai öljyä
  • 1 sipuli tai pala purjoa
  • ½ valko- tai savoijinkaalia
  • 200 g kukkakaalia
  • (50-100 g parsakaalia)
  • 4 pihvitomaattia
  • 1-2 dl vettä
  • kasvisliemijauhetta tai -kuutio
  • mustapippuria
  • timjamia
  • (aromisuolaa)

Valmistusohje

Kaalipadan teko ei välttämättä vaadi tuntikausien muhittelua, tämä herkku valmistuu noin puolessa tunnissa, kunhan leikkaat kaalit ohuiksi suikaleiksi.

  1. Suikaloi sipuli ja purjo ja kuullota padassa kuumassa rasvassa. Lisää suikaloitu kaali, sekoita hyvin, pienennä lämpöä ja anna hetken hautua kannen alla.
  2. Paloittele joukkoon kukkakaalia tai parsakaalia ja tomaattia. Lisää tilkka vettä ja mausteeksi kasvisliemijauhetta tai -kuutio, mustapippuria ja timjamia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus aromisuolaa.

Lue myös: Herkuttele syksyisillä kaaliruoilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvitarhan kaalipata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.