Savustettu kirjolohifilee – katajantuoksuja savustuspussissa
Savustettu kirjolohifilee valmistuu näppärästi savustuspussissa. Makua kirjoloheen tuo hunaja, pippurit ja tilli. Katso helppo ohje ja onnistu!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Savustettu kirjolohifilee
- 750 g kirjolohifileetä
- 1-2 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl sitruunapippuria
- 0.5 tl valkopippuria
- tilliä
Valmistusohje
Savustettu kirjolohifilee valmistuu savustuspussissa näin:
- Valuta hunajaa kalafileen päälle ohuena nauhana.
- Avaa savustuspussi ja laita kalafilee pussiin nahka pussin pohjaa vasten ja sulje pussi tiiviisti. Kuumenna uuni 275-asteiseksi ja kytke sitten ylälämpö päälle. Laita suljettu pussi uuniin siten, että sisältä rei’itetty puoli tulee lämmönlähteen puolelle.
- Anna savustua noin 25 minuuttia (1 kg kalaa / 30-35 minuuttia leivinuunissa tai hiilloksella, 40 minuuttia sähkö- tai kaasu-uunissa). Ota pussi uunista ja anna olla avaamatta noin 10 minuuttia. Leikkaa pussin kylki siististi auki ja sirottele kalan pinnalle suolaa ja mausteita maun mukaan. Tarjoa savustettu kirjolohifilee bbq-perunoiden kanssa.
Vinkki: Suomalainen savustuspussi sopii myös vaikka broilerin, makkaran ja kyljysten kypsentämiseen. Lepän tuoksuisen savustuspussin rinnalle on tullut katajainen tuoksu. Savustuspussin käyttöohjeet löytyvät pakkauksesta.
Katso myös: Kalan savustus – nappaa talteen parhaat vinkit eri kalojen savustamiseen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kypsennä kalat grillissä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savustettu kirjolohifilee – katajantuoksuja savustuspussissa