savustettu kirjolohifilee Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savustettu kirjolohifilee – katajantuoksuja savustuspussissa

Savustettu kirjolohifilee valmistuu näppärästi savustuspussissa. Makua kirjoloheen tuo hunaja, pippurit ja tilli. Katso helppo ohje ja onnistu!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Savustettu kirjolohifilee

  • 750 g kirjolohifileetä
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl sitruunapippuria
  • 0.5 tl valkopippuria
  • tilliä

Valmistusohje

Savustettu kirjolohifilee valmistuu savustuspussissa näin:

  1. Valuta hunajaa kalafileen päälle ohuena nauhana.
  2. Avaa savustuspussi ja laita kalafilee pussiin nahka pussin pohjaa vasten ja sulje pussi tiiviisti. Kuumenna uuni 275-asteiseksi ja kytke sitten ylälämpö päälle. Laita suljettu pussi uuniin siten, että sisältä rei’itetty puoli tulee lämmönlähteen puolelle.
  3. Anna savustua noin 25 minuuttia (1 kg kalaa / 30-35 minuuttia leivinuunissa tai hiilloksella, 40 minuuttia sähkö- tai kaasu-uunissa). Ota pussi uunista ja anna olla avaamatta noin 10 minuuttia. Leikkaa pussin kylki siististi auki ja sirottele kalan pinnalle suolaa ja mausteita maun mukaan. Tarjoa savustettu kirjolohifilee bbq-perunoiden kanssa.

Vinkki: Suomalainen savustuspussi sopii myös vaikka broilerin, makkaran ja kyljysten kypsentämiseen. Lepän tuoksuisen savustuspussin rinnalle on tullut katajainen tuoksu. Savustuspussin käyttöohjeet löytyvät pakkauksesta.

Katso myös: Kalan savustus – nappaa talteen parhaat vinkit eri kalojen savustamiseen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kypsennä kalat grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savustettu kirjolohifilee – katajantuoksuja savustuspussissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.