katalonialainen kanterellikeitto
Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Katalonialainen kantarellikeitto

Katalonialainen kantarellikeitto saa makua kypsistä tomaateista ja kevätsipulista. Keitto viimeistellään manteleista jauhetulla, valkosipulilla ja sahramilla maustetulla seoksella, picaonilla. Se viimeistelee sopan verrattomaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g tuoreita tai pakastettuja kantarelleja (tai muita sieniä)
3 salottisipulia
1 l vettä
2 rkl kanafondia tai liemikuutio
nippu kevätsipulia
4 kypsää tomaattia
3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
paistamiseen oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

picaon:

2 valkosipulinkynttä
50 g manteleita
1 tl sahramia
ripaus suolaa
(200 g kantarellituore- tai sulatejuustoa)
Mainos

pinnalle:

paistettuja kantarelleja, kuningasosterivinokkaita tai siitakesieniä

Valmistusohje

Katalonialainen kantarellikeitto valmistetaan näin:

  1. Valitse muutama kaunis sieni paistettavaksi koristeeksi keiton pinnalle. Silppua muut sienet ja sipulit. Kuullota öljyssä. Lisää joukkoon kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Silppua kevätsipulit ja kuutioi tomaatit. Kuullota öljyssä ja lisää keitokseen.
  3. Kuutioi leipä ja paahda vähässä öljyssä pannussa. Lisää keittoon. Hauduta noin 20 minuuttia ja soseuta ainekset.
  4. Paahda manteleita pannussa. Lisää joukkoon öljyä, sahrami ja silputut valkosipulinkynnet sekä ripaus suolaa. Jauha seos tehosekoittimessa. Lisää seos keittoon.
  5. Ruskista pannulla sieniä ja korista katalonialainen kantarellikeitto niillä ja yrteillä tai kevätsipulin varsilla.
  • VINKKI: Tarjoa keiton kanssa lohi-ja kanavartaita, jotka on maustettu öljytilkalla, tilkalla italialaisittain maustettua fondia, suolalla ja mustapippurilla sekä timjamilla. Marinoi kala- ja broileripalat eri astioissa. Työnnä palat vartaisiin ja grillaa tai paahda uunissa 10-15 minuuttia.

Lue myös: Sesongin herkku kantarelli taipuu moneen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Katalonialainen kantarellikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X