Katalonialainen kantarellikeitto
Katalonialainen kantarellikeitto saa makua kypsistä tomaateista ja kevätsipulista. Keitto viimeistellään manteleista jauhetulla, valkosipulilla ja sahramilla maustetulla seoksella, picaonilla. Se viimeistelee sopan verrattomaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- 500 g tuoreita tai pakastettuja kantarelleja (tai muita sieniä)
- 3 salottisipulia
- 1 l vettä
- 2 rkl kanafondia tai liemikuutio
- nippu kevätsipulia
- 4 kypsää tomaattia
- 3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
- paistamiseen oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
picaon:
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g manteleita
- 1 tl sahramia
- ripaus suolaa
- (200 g kantarellituore- tai sulatejuustoa)
pinnalle:
- paistettuja kantarelleja, kuningasosterivinokkaita tai siitakesieniä
Valmistusohje
Katalonialainen kantarellikeitto valmistetaan näin:
- Valitse muutama kaunis sieni paistettavaksi koristeeksi keiton pinnalle. Silppua muut sienet ja sipulit. Kuullota öljyssä. Lisää joukkoon kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
- Silppua kevätsipulit ja kuutioi tomaatit. Kuullota öljyssä ja lisää keitokseen.
- Kuutioi leipä ja paahda vähässä öljyssä pannussa. Lisää keittoon. Hauduta noin 20 minuuttia ja soseuta ainekset.
- Paahda manteleita pannussa. Lisää joukkoon öljyä, sahrami ja silputut valkosipulinkynnet sekä ripaus suolaa. Jauha seos tehosekoittimessa. Lisää seos keittoon.
- Ruskista pannulla sieniä ja korista katalonialainen kantarellikeitto niillä ja yrteillä tai kevätsipulin varsilla.
- VINKKI: Tarjoa keiton kanssa lohi-ja kanavartaita, jotka on maustettu öljytilkalla, tilkalla italialaisittain maustettua fondia, suolalla ja mustapippurilla sekä timjamilla. Marinoi kala- ja broileripalat eri astioissa. Työnnä palat vartaisiin ja grillaa tai paahda uunissa 10-15 minuuttia.
Lue myös: Sesongin herkku kantarelli taipuu moneen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katalonialainen kantarellikeitto