
Katkarapu-misosalaatti
Miso tuo salaatteihin ja erilaisiin kastikkeisiin suolaisuutta ja täyteläisyyttä. Öljystä, etikasta ja misosta sekä aasialaisista mausteista sekoitettu vinegrette täydentää itämaishenkisen katkarapusalaatin. Salaattipohjassa loistavat perinteisen salaatti-kurkku-tomaatin sijaan ohueksi suikaloitu porkkana ja retikka sekä kiinankaali.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
- Laktoositon
Ainekset
Katkarapusalaatti:
- 180 g kuorittuja pakastekatkarapuja
- 2 porkkanaa
- 200 g retikkaa
- 1 kurkku
- ½ kiinankaalia
- 3 kevätsipulinvartta tai hienonnettua ruohosipulia
Misokastike:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl misotahnaa
- ripaus sokeria
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 tl raastettua inkivääriä
Valmistusohje
1. Anna katkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa. Kuori porkkanat ja retikka.
2. Suikaloi kaikki kasvikset ohuen ohuiksi tikuiksi ja sekoita keskenään. Valuta sulat katkaravut ja sekoita kasvisten joukkoon.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon. Nostele kevyesti sekaisin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapu-misosalaatti
Näyttäs maukkaan raikkaalta. Uskon, et hyvä salaatti!