Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapu-misosalaatti

Miso tuo salaatteihin ja erilaisiin kastikkeisiin suolaisuutta ja täyteläisyyttä. Öljystä, etikasta ja misosta sekä aasialaisista mausteista sekoitettu vinegrette täydentää itämaishenkisen katkarapusalaatin. Salaattipohjassa loistavat perinteisen salaatti-kurkku-tomaatin sijaan ohueksi suikaloitu porkkana ja retikka sekä kiinankaali.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapusalaatti:

  • 180 g kuorittuja pakastekatkarapuja
  • 2 porkkanaa
  • 200 g retikkaa
  • 1 kurkku
  • ½ kiinankaalia
  • 3 kevätsipulinvartta tai hienonnettua ruohosipulia

Misokastike:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl misotahnaa
  • ripaus sokeria
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Anna katkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa. Kuori porkkanat ja retikka.

2. Suikaloi kaikki kasvikset ohuen ohuiksi tikuiksi ja sekoita keskenään. Valuta sulat katkaravut ja sekoita kasvisten joukkoon.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon. Nostele kevyesti sekaisin.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapu-misosalaatti

Arto Oikarinen, Vierumäki

Näyttäs maukkaan raikkaalta. Uskon, et hyvä salaatti!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.