Reseptit
alle 30 min
4

Katkarapu-parsapyttipannu

Varhaisperunoista, parsoista ja katkaravuista pyöräytetyn alkukesän pyttipannun maustaa pikantti uutuus, suolayrtti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Katkarapu-parsapyttipannu:

1 ps (180 g) isoja pakastekatkarapuja
500 g kuorineen keitettyjä, pieniä Siikli-perunoita
1/2 nippua (125 g) vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
50 g suolayrttiä
ripaus rouhittua mustapippuria

Tilli-sitruunakastike:

1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1 rkl tilliä

Tarjoiluun:

1/2 sitruuna lohkottuna

Valmistusohje

1. Sulata pussillinen (180 g) katkarapuja pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori puoli kiloa perunoita ja pilko. Poista puolikkaan parsanipun tyvistä kova, puumainen osa pois. Paloittele parsat. Nosta kastikkeen ainekset (puolikkaan sitruunan mehu, 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl karkeaa dijonsinappia, 1 rkl hienonnettua tilliä)  kannelliseen purkkiin ja ravista ainekset sekaisin. Anna kastikkeen maustua jääkapissa valmistelujen ajan.

3. Kiehauta isolla paistinpannulla 1,5 desiä vettä. Lisää joukkoon parsapalat ja anna kiehua kunnolla ilman kantta, kunnes kaikki vesi haihtuu. Jatka paistamista, kunnes parsat saavat hieman väriä pannulta. Nosta syrjään odottamaan.

4. Kuori ja pilko kaksi salottisipulia. Lisää pannulle tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kuorineen keitetyt perunat (500 g)  ja lisää hieman lämpöä. Paista, kunnes perunat saavat hieman väriä. Hienonna 50 suolayrttejä ja lisää parsojen ja katkarapujen kanssa pannulle. Kuumenna ainekset välillä pannua ravistaen. Siirrä pannu syrjään ja valuta joukkoon kastike. Mausta mustapippurilla. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/19.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Katkarapu-parsapyttipannu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X