Katkarapu-parsapyttipannu tehdään helposti näin:
1. Sulata pussillinen (180 g) katkarapuja pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori puoli kiloa perunoita ja pilko. Poista puolikkaan parsanipun tyvistä kova, puumainen osa pois. Paloittele parsat. Nosta kastikkeen ainekset (puolikkaan sitruunan mehu, 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl karkeaa dijonsinappia, 1 rkl hienonnettua tilliä) kannelliseen purkkiin ja ravista ainekset sekaisin. Anna kastikkeen maustua jääkapissa valmistelujen ajan.
3. Kiehauta isolla paistinpannulla 1,5 desiä vettä. Lisää joukkoon parsapalat ja anna kiehua kunnolla ilman kantta, kunnes kaikki vesi haihtuu. Jatka paistamista, kunnes parsat saavat hieman väriä pannulta. Nosta syrjään odottamaan.
4. Kuori ja pilko kaksi salottisipulia. Lisää pannulle tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kuorineen keitetyt perunat (500 g) ja lisää hieman lämpöä. Paista, kunnes perunat saavat hieman väriä. Hienonna 50 suolayrttejä ja lisää parsojen ja katkarapujen kanssa pannulle. Kuumenna ainekset välillä pannua ravistaen. Siirrä pannu syrjään ja valuta joukkoon kastike. Mausta mustapippurilla. Tarjoile sitruunalohkojen kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/19.
Katso myös: Pyöräytä maukas pyttipannu tai munakas – katso 5 herkullista ohjetta
Anna.fi/ruoka: Parsa-perunasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapu-parsapyttipannu
Aika namiq muunneltava juuri helposti myös
Jätin suolayrtin pois ja vaihdoin tankoparsan parsakaaliin, ja hyvää tuli!