Katkarapu-rucolasalaatti (Insalata di gameretti rucola)
"Salaatti on varsin voimakkaanmakuinen ja soveltuu alkuruoaksi äyriäis-, liha- tai pariloidulle kala-aterialle tai välipalaksi kuivan, vahvan viinin kanssa", ehdottaa ohjeen antaja keittiöpäällikkö Jarmo Koskivuori, Helsingin ravintola Palacesta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Katkarapu-rucolasalaatti
- rucolanlehtiä ja osa vihreää salaattia
- 150 g kuorittuja katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä
- 50 g parmesanjuustoa lastuina
- ½ sitruunaa
- 3 rkl oliiviöljyä (extra vergine)
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Katkarapu-rucolasalaatti syntyy näin:
Katkarapu-rucolasalaatti on helposti valmistettava herkku, joka maistuu joulun välipäivien kevyenä lounaana tai alkupalana illanistujaisissa.
- Valuta katkaravut huolellisesti. Pese rucolan lehdet ja poista kovat ja kitkerät varret. Rucola eli sinappikaali on maultaan varsin voimakas, joten sen makua voi pehmentää vihreällä salaatilla. Purista sitruunasta mehu ja lisää siihen öljyä, suolaa ja pippuria.
- Aseta lautaselle kauniisti salaatinlehdet, katkaravut ja parmesanlastut. Kaada kastike päälle ja anna olla jääkaapissa noin 5 minuuttia ennen tarjoilua. Koristeeksi tomaattia, retiisiä ja kurkkua.
Katso myös: Korealaiset katkarapu-salaattikupit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Katkarapusalaatti majoneesikastikkeella
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapu-rucolasalaatti (Insalata di gameretti rucola)