Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

Vuohenjuusto ja fenkoli antavat uutta makua miedoille katkaravuille. Hedelmäsose antaa pohjan reunoille nopeasti paistopinnan. Tämä resepti sijoittui 6. sijalle Kotilieden suuressa piirakka-kilpailussa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja

100 g perunamuusijauhetta
2 dl hiivaleipäjauhoja
100 g voita
0.5 dl sokeroimatonta päärynäsosetta

Täyte

2 pussia (à 180 g) pakastekatkarapuja
½-1 dl silputtua tilliä
2 rkl tuoretta, silputtua kirveliä
¾ -1 dl fenkoliraastetta
1 rkl rouhittua roseepippuria
100 g vuohenjuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa

Valmistusohje

 

1. Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana, tai nosta ne huoneenlämpöön pari tuntia ennen piirakan valmistamista.

2. Yhdistä perunamuusijauhe ja jauhot. Nypi joukkoon voi ja lisää muruiseen seokseen hedelmäsose. Sekoita tasaiseksi. Taikinan voi tehdä myös monitoimikoneessa. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa.

3. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä.

4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hyvin valutetut katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli ja kirveli, raastettu fenkoli, roseepippuri ja paloiteltu juusto.

5. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos katkarapujen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Tarjoa katkarapupiirakka hieman jäähtyneenä.

Vinkki: Pohjaa voi hieman esikypsentää ennen kosteiden täytteiden lisäämistä.

Ohje: Marja Lahtinen, Elimäki

Katso myös Kotilieden piirakkakilpailun voittajaohje: Mehevä tomaattipiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X