Katkarapu-vuohenjuustopiirakka
Vuohenjuusto ja fenkoli antavat uutta makua miedoille katkaravuille. Hedelmäsose antaa pohjan reunoille nopeasti paistopinnan. Tämä resepti sijoittui 6. sijalle Kotilieden suuressa piirakka-kilpailussa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Pohja
- 100 g perunamuusijauhetta
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 100 g voita
- 0.5 dl sokeroimatonta päärynäsosetta
Täyte
- 2 pussia (à 180 g) pakastekatkarapuja
- ½-1 dl silputtua tilliä
- 2 rkl tuoretta, silputtua kirveliä
- ¾ -1 dl fenkoliraastetta
- 1 rkl rouhittua roseepippuria
- 100 g vuohenjuustoa
- 150 g ranskankermaa
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Katkarapu-vuohenjuustopiirakka leivotaan näin:
1. Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana, tai nosta ne huoneenlämpöön pari tuntia ennen piirakan valmistamista.
2. Yhdistä perunamuusijauhe ja jauhot. Nypi joukkoon voi ja lisää muruiseen seokseen hedelmäsose. Sekoita tasaiseksi. Taikinan voi tehdä myös monitoimikoneessa. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa.
3. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä.
4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hyvin valutetut katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli ja kirveli, raastettu fenkoli, roseepippuri ja paloiteltu juusto.
5. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos katkarapujen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Tarjoa katkarapu-vuohenjuustopiirakka hieman jäähtyneenä.
Vinkki: Pohjaa voi hieman esikypsentää ennen kosteiden täytteiden lisäämistä.
Ohje: Marja Lahtinen, Elimäki
Katso myös: Kotilieden piirakkakilpailun voittajaohje: Mehevä tomaattipiirakka
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Aasialaiset katkarapupiirakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapu-vuohenjuustopiirakka