Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapuja kookoskastikkeessa

Katkaravut mausteisessa kookos-tomaattikastikkeessa maistuvat riisin kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkaravut:

  • ½ kg raakoja jättirapuja

marinadi:

  • 1 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

kastike:

  • ½ sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 ½ dl paseerattua tomaattia
  • 5 thai-basilikanlehteä
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • ¾ dl kasvislientä
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl makeaa paprikajauhetta
  • ½ rasiaa (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • thaibasilikanlehtiä
  • 1 punainen jalapeno

Valmistusohje

Katkarapuja kookoskastikkeessa tehdään helposti näin:

1. Sekoita sulatettujen rapujen joukkoon öljy, hienonnettu valkosipuli, suola ja mustapippuri. Anna marinoitua noin 30 minuuttia.

2. Kuumenna 1 rkl öljyä, ja paista ravut molemmin puolin pinkeiksi. Siirrä sivuun.

3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja kuutioitu paprika. Kuullota pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja basilikanlehdet.

4. Lisää pannulle kookosmaito, kasvisliemi, limetin mehu, inkivääri ja paprikajauhe. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää lopuksi tuorejuusto, anna sulaa.

5. Lisää ravut kastikkeeseen ja kuumenna nopeasti. Lisää päälle thai-basilikanlehtiä ja viipaloitu jalapeno. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 18/17.

Kokeile myös näitä:

portugalilainen kalapata

Portugalilainen kalapata

mausteinen katkarapucurry

Mausteinen katkarapucurry

katkarapupata

Herkullinen katkarapupata

Ruoka.fi: Tomaattinen kala-katkarapupata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapuja kookoskastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.