Reseptit

Katkaraputempurat

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 12 jättikatkaravun pyrstöä

Tempurataikina:

  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maissijauhoja
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 muna
  • 2 dl kylmää kivennäisvettä

kypsentämiseen:

  • 1 l öljyä
  • 3 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

Katkaraputempurat

1. Sekoita ensin taikinan kuivat aineet. Vatkaa muna kivennäisveteen. Sekoita kuivat aineet nesteeseen nopeasti. Anna taikinan turvota viileässä noin tunti.

2. Kuumenna öljyseos. Taputtele sulatetut katkaravunpyrstöt kuiviksi ja kääntele puhtaissa vehnäjauhoissa. Kasta jauhoissa pyöritellyt pyrstöt taikinaan.

3. Nosta pyrstöt pienissä erissä kuumaan öljyyn ja tiristä kypsiksi. Nosta ne talouspaperin päälle valumaan ja pistä tikkuihin tarjolle.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkaraputempurat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.