Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katsu

Katsu on japanilainen leivitetty pihvi, joka tehdään usein possusta tai kanasta. Possusta tehtynä sitä kutsutaan nimellä tonkatsu. Yleisnimitys tällaiselle leivitetylle pihville on katsu.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katsu

  • 4 possun ulkofileepihviä tai broilerinrintafileetä

Levitys

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
  • 5 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen

Valmistusohje

Katsu valmistetaan helposti näin:

  1. Nuiji neljä porsaan ulkofileeleikettä tai broilerinfileepihviä ohueksi lihanuijalla. Leivitä pihvit.
  2. Mittaa kolme desiä vehnäjauhoja laakealle lautaselle. Sekoita joukkoon yksi teelusikallinen suolaa.
  3. Riko kolme kananmunaa syvälle lautaselle. Riko munien rakenne haarukalla.
  4. Mittaa toiselle laakealle lautaselle kolme desiä pankojauhoja tai korppujauhoja.
  5. Kääntele nuijitut lihat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  6. Kaada kasariin sen verran rypsiöljyä, että pannun pohjalle tulee kolmen sentin verran öljyä. Voit käyttää myös uppopaistamiseen tarkoitettua konetta. Kuumenna öljy 180 asteeseen ja uppopaista leivitetyt kanafileet kypsiksi. Nosta valmiit pihvit valumaan talouspaperin päälle hetkeksi ennen syömistä.
  7. Katsupihvit tarjotaan japanissa katsukastikkeen kanssa. Se on japanilaista ”ketsuppia”, joka muistuttaa worcestershirekastikkeen ja ketsupin yhdistelmää. Voit kokeilla tehdä sitä kotona sekoittamalla näitä kahta. Tarjolle laitetaan usein myös riisiä, pikkelivihanneksia ja raastettua kaalia.
  8. Viipaloi katsu eli valmiit pihvit suupaloiksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Suojaako japanilainen ruoka ylipainolta? Tutustu japanilaiseen ruokakulttuuriin

Katsu on leivitetty pihvi.
Katsu on leivitetty pihvi, joka on tehty possusta tai broilerista. © iStockphoto

Lue myös Anna.fi: Japanilainen lohikulho


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katsu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.