Kauhajoen puolukkaleipä
- Kasvis
Ainekset
- 7 dl kaljamäskiä
- 10 dl vettä
- 2 dl maitojauhetta
- 150 g hiivaa
- 4 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
- 3 dl rusinoita
- 1 rkl fenkolia
- 1 rkl kuminoita
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- 1 dl siirappia
- 6 dl ruishiutaleita
- 3.4 l hiivaleipävehnäjauhoja
- 200 g voita
koristeeksi:
- kuorittuja manteleita
siirappivesi voiteluun:
- 1 dl vettä
- 1 dl siirappia
Valmistusohje
- 8 reikäleipää
- Kaada kuuma vesi mäskin joukkoon. Sekoita kädenlämpöiseen seokseen maitojauhe, hiiva, puolukkasurvos, rusinat ja lisää mausteeksi rouhittua fenkolia, kuminaa, pomeranssinkuorta, suolaa ja siirappia. Alusta seokseen ruishiutaleet, hiivaleipävehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota.
- Jaa taikina 8 osaan ja leivo taikinasta 8 reikäleipää. Kohota leivät liinan alla. Painele koristeeksi kokonaisia kuorittuja manteleita. Paista leipiä 200 asteessa noin 40 minuuttia.
- Voitele leivät lämpiminä heti uunista otettua siirappivedellä ja anna niiden jäähtyä peittämättä.
- Ohje: Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kauhajoen puolukkaleipä