Reseptit

Kaura-hedelmäkeksit

Helppotekoiset pikkuleivät hurmaavat hedelmäisten ja suklaisten sattumien avulla. Gluteenittomat keksit maistuvat myös keliaakikoille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
35  annosta

Ainekset

Gluteenittomat kaura-hedelmäkeksit:

  • 6 dl gluteenittomia isoja kaurahiutaleita
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 4 tl vanilliinisokeria
  • 175 g sulatettua voita
  • 1 dl rusinoita
  • 100 g (2 dl) taatelia silputtuna
  • 100 g (2 dl) kuivattua aprikoosia silputtuna
  • 100 g taloussuklaata karkeana rouheena
  • ½ dl mantelirouhetta
  • 5 kananmunaa

Valmistusohje

Gluteenittomat kaura-hedelmäkeksit leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää sulatettu, hiukan jäähdytetty voi, hedelmäpalaset ja suklaarouhe, viimeiseksi kananmunat.
  2. Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.

Reseptin laatija: Leena Henttonen, Imatra

Lisää kaurakeksiohjeita: Suklaa-kaurakeksit Karpaloiset kaurakakut Hyvät kauralastut Ruoka.fi: Kaurakeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaura-hedelmäkeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.