Reseptit
yli 60 min
35
Kiitos

Kaura-hedelmäkeksit

Helppotekoiset pikkuleivät hurmaavat hedelmäisten ja suklaisten sattumien avulla. Gluteenittomat keksit maistuvat myös keliaakikoille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 dl gluteenittomia isoja kaurahiutaleita
1/2 dl perunajauhoja
2 dl tattarijauhoja
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
175 g sulatettua voita
1 dl rusinoita
100 g (2 dl) taatelia silputtuna
100 g (2 dl) kuivattua aprikoosia silputtuna
100 g taloussuklaata karkeana rouheena
1/2 dl mantelirouhetta
5 kananmunaa
Mainos

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää sulatettu, hiukan jäähdytetty voi, hedelmäpalaset ja suklaarouhe, viimeiseksi kananmunat.
  2. Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.

Reseptin laatija: Leena Henttonen, Imatra

Lisää kaurakeksiohjeita:
Suklaa-kaurakeksit
Karpaloiset kaurakakut
Hyvät kauralastut
Ruoka.fi: Kaurakeksit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaura-hedelmäkeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X