Reseptit
yli 60 min
80
Kiitos

Kaura-kinuskipikkuleivät

Kinuskilla täytetyt kaurakeksit hurmaavat kahvipöydässä, kun kinuski suorastaan sulaa suuhun keksiä puraistaessa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g voita
6 dl isoja kaurahiutaleita
2 kananmunaa
2 dl ruokosokeria tms. tummaa sokeria
3 rkl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
Mainos

Kinuski

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon.
  2. Vatkaa tilavassa kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Kun vaahto on vaaleaa ja kestävää, kaada joukkoon hieman jäähtynyt voi-kauraseos. Sekoita leivinjauhe spelttijauhoihin ja lisää seos munavaahtoon. Nostele seokset varovasti, mutta huolellisesti sekaisin.
  4. Nostele taikinanokareita paperoidulle pellille (n. 80 kpl).
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 7 minuuttia. Jäähdytä tasaisella alustalla.
  6. Valmista täyte pikkuleipien jäähtyessä. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos on kiinteää ja levitettävissä.
  7. Jäähdytä kinuski ja levitä sitä kahden kauralastun väliin.

Reseptin laatija: Hanna Elo, Eurajoki

Lisää pikkuleipäohjeita:
Lumipallo-pikkuleivät
Helpot pikkuleivät
Mokkatäytteiset pikkuleivät
Ruoka.fi: Gluteenittomat pikkuleivät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaura-kinuskipikkuleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X