Reseptit

Kaurainen raasteleipä

Ainekset

  • 3 dl vettä
  • pussi kuivahiivaa
  • 30 g tai tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • tai hunajaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 0.5 dl kauraleseitä
  • 1.5 dl porkkanaraastetta
  • kesäkurpitsaraastetta
  • vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä

koristeluun:

  • leseitä

Valmistusohje

Kaurainen raasteleipä

Kauraisen raasteleivän mehevyyden salaisuus piilee nimenomaan raasteessa. Kaurahiutaleet ja leseet lisäävät leivän kuitupitoisuutta.

  1. Liuota lämpimään veteen hiiva, lisää suola ja sokeri.
  2. Alusta taikinaan kaurahiutaleet ja -leseet, kasvisraasteet ja vehnäjauhot.
  3. Lisää lopuksi öljy taikinaan ja anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
  4. Vaivaa kohonnut taikina kimmoisaksi ja muotoile siitä yksi iso leipä tai pienistä sämpylöistä ja suuremmasta keskustasta muodostuva ”kukka”.
  5. Kohota leipää vielä leivinliinan alla noin puoli tuntia.
  6. Voitele leipä vedellä ja koristele kauraleseillä, paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
  • Tarjoile leipää papu-perunasalaatin tai keltaisen juureskeiton kanssa.

Kokeile myös näitä leipäreseptejä:
Maukkaat porkkanasämpylät
Peruna-sienirieska
Nokkosleipä
Ruoka.fi: Palsternakkavuokaleivät

Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaurainen raasteleipä

Yks juttu

Hei,
kuinka paljon kesäkurpitsaraastetta ja vehnäjauhoja laitetaan? Vai tarkoittaako ohje, että raasteiden ja vehnäjauhojen yhteismäärä on mainittu 1,5 dl (ja kukin laittaa mielensä mukaan)? Kuinka paljon vähintään vehnäjauhoja pitäisi käyttää taikinaan, että sen koostumus olisi paras mahdollinen?

Tatti

Samaa täsmennystä toivon myös. Taisin laittaa liikaa vihannesta tai sitten liian vähän jauhoja. Leipätaikina tosi löysää. Ei onnistunut, lässähti.

Vastaa käyttäjälle Yks juttuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.