Reseptit

Kauraleipätaikina

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia tai hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl öljyä
  • 11-12 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kauraleipätaikina
  • 1 iso leipä tai kaksi pienempää
  • Valmistusaika noin 45 minuuttia + noin 1 tunti kohottamiseen

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola, kaurahiutaleet, öljy ja 2 dl vehnäjauhoista huolellisesti vispaten.

2. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa nelisen minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Valuta kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile kevyesti pyöreä leipä jauhojen avulla. Älä vaivaa. Anna leivän kohota peitettynä lämpimässä paikassa 10 minuuttia.

4. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia koosta riippuen. Anna jäähtyä ritilällä, älä peitä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kauraleipätaikina

Rixu

Aineksissa on maitoa, mutta ohjeessa vesi.

Vastaa käyttäjälle RixuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.