Reseptit
30-60 min
Kiitos

Kauraleipätaikina

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
2 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
3 rkl öljyä
11-12 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  • 1 iso leipä tai kaksi pienempää
  • Valmistusaika noin
    45 minuuttia + noin 1 tunti
    kohottamiseen

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen
veteen. Lisää siirappi, suola,
kaurahiutaleet, öljy ja 2 dl vehnäjauhoista
huolellisesti vispaten.

2. Lisää loput jauhoista vähän
kerrallaan ja alusta taikinaa käsin
noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa
nelisen minuuttia, kunnes se irtoaa
kulhon reunoista. Anna taikinan
kohota peitettynä lämpimässä
paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Valuta kohonnut taikina jauhotetulle
leivinpöydälle ja muotoile
kevyesti pyöreä leipä jauhojen
avulla. Älä vaivaa. Anna leivän
kohota peitettynä lämpimässä
paikassa 10 minuuttia.

4. Paista 225-asteisen uunin alatasolla
noin 25 minuuttia koosta
riippuen. Anna jäähtyä ritilällä,
älä peitä.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kauraleipätaikina

Vastaa käyttäjälle Rixu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X