Kaurapuuro
Perinteinen kaurapuuro keitetään maitoon tai veteen ja maustetaan suolaripauksella. Kaurapuuron perinteisiä kumppaneita ovat maito ja hillo, mutta kokeile vaihteeksi vaikka jogurttisilmää, hunajaa ja pähkinöitä tai siemeniä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kaurapuuro
- 4-5 dl kaurahiutaleita
- 1 l vettä
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Perinteinen kaurapuuro keitetään näin:
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet.
2. Keitä kaurapuuroa hiljalleen 3-10 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan välillä sekoittaen. Puuron keittoaika riippuu hiutaleiden esikäsittelystä.
3. Anna kaurapuuron hautua kannen alla muutama minuutti. Mausta valmis puuro halutessasi suolalla.
Vinkki! Halutessasi täyteläisemmän puuron, voit mitata veden tilalle maitoa tai kasvijuomaa.
Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Mysli-kaurapuuro
Kauralesepuuro
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy lempeä puuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaurapuuro