Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Keikauskakku luumusta

Luumukeikauskakku on helppo leipoa ja onnistuu aina. Keikauskakussa on myös se hyvä puoli, ettei kakun ulkonäöstä tarvitse huolehtia laisinkaan. Aina syntyy kaunista. Viimeistele keikauskakku trendikkäästi pistaasipähkinällä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vuokaan

6 luumua
1/2 dl fariinisokeria
2 rkl voita

Taikina

200 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Lisäksi

1 dl kuohukermaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljasokeria

Päälle

suolattomia pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Valmistusaika 1 tunti 30 min

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (24 cm, ei irtopohja).

2. Pese ja halkaise luumut, ota kivi pois ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot vuoan pohjalle kauniiseen järjestykseen. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Sulata 2 rkl voita kattilassa ja anna hiukan ruskistua. Kaada voisula luumujen päälle. Paista luumuja 10 minuuttia.

3. Tee taikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa joukkoon munat yksitellen. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina luumujen päälle.

4. Paista uunin alatasolla noin 40–50 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä 5–10 minuuttia. Kumoa kakku lautaselle.

5. Vatkaa kerma ja jogurtti vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Koristele kakun pinta rouhituilla pistaasipähkinöillä ja tarjoa vaahdon kanssa.

Lisää reseptejä:

Raparperikeikauskakku ja mantelikerma
Tarte Tatin
Ruoka.fi: Suklainen omenakeikauskakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keikauskakku luumusta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X