
Keikauskakku luumusta
Viimeistele keikauskakku trendikkäästi pistaasipähkinällä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vuokaan
- 6 luumua
- ½ dl fariinisokeria
- 2 rkl voita
Taikina
- 200 g voita
- ½ dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Lisäksi
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- suolattomia pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
Valmistusaika 1 tunti 30 min
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (24 cm, ei irtopohja).
2. Pese ja halkaise luumut, ota kivi pois ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot vuoan pohjalle kauniiseen järjestykseen. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Sulata 2 rkl voita kattilassa ja anna hiukan ruskistua. Kaada voisula luumujen päälle. Paista luumuja 10 minuuttia.
3. Tee taikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa joukkoon munat yksitellen. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina luumujen päälle.
4. Paista uunin alatasolla noin 40–50 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä 5–10 minuuttia. Kumoa kakku lautaselle.
5. Vatkaa kerma ja jogurtti vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Koristele kakun pinta rouhituilla pistaasipähkinöillä ja tarjoa vaahdon kanssa.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keikauskakku luumusta