Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keikauskakku luumusta

Viimeistele keikauskakku trendikkäästi pistaasipähkinällä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vuokaan

  • 6 luumua
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 rkl voita

Taikina

  • 200 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • suolattomia pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Valmistusaika 1 tunti 30 min

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (24 cm, ei irtopohja).

2. Pese ja halkaise luumut, ota kivi pois ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot vuoan pohjalle kauniiseen järjestykseen. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Sulata 2 rkl voita kattilassa ja anna hiukan ruskistua. Kaada voisula luumujen päälle. Paista luumuja 10 minuuttia.

3. Tee taikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa joukkoon munat yksitellen. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina luumujen päälle.

4. Paista uunin alatasolla noin 40–50 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä 5–10 minuuttia. Kumoa kakku lautaselle.

5. Vatkaa kerma ja jogurtti vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Koristele kakun pinta rouhituilla pistaasipähkinöillä ja tarjoa vaahdon kanssa.

Lisää reseptejä:

Raparperikeikauskakku ja mantelikerma Tarte Tatin Ruoka.fi: Suklainen omenakeikauskakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keikauskakku luumusta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.