Reseptit
yli 60 min
12

Keikauskakku veriappelsiinista

Kuivakakut ovat kokeneet uuden tulemisen. Mehe­vä kakku kostute­taan lopuksi appelsiiniliemel­lä. Syksyllä pohja toimii luumujen ja omenoiden kanssa, ja kesällä ohje taipuu mus­tikka-­ tai rapar­perikakuksi

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Päällinen:

2 luomuveriappelsiinia
1 dl raakaruokosokeria
150 g voita
lisää joukkoon lopuksi 2 rkl appelsiinilikööriä

Veriappelsiinikakun pohja:

150 g pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Pese veriappelsiinit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä voita ja sokeria pannulla hetki. Lisää veriappelsiiniviipaleet ja anna seoksen kiehua miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota pannu pois lämmöltä ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja sekoita kevyesti.

3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta veriappelsiiniviipaleet siirapista ja lado ne vuoan pohjalle. Säästä siirappi kakun viimeistelyyn. Kaada taikina veriappelsiinien päälle. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45–60 minuuttia.

4. Anna jäähtyä vähän. Sekoita siirapin joukkoon appelsiinilikööriä. Pistele kakkuun muutama reikä haarukalla ja valuta siirappi päälle. Anna siirapin imeytyä hetki. Kumoa kakku ympäri tarjoiluvadille. Kakku on parasta vähän jäähtyneenä mutta huoneenlämpöisenä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/19.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keikauskakku veriappelsiinista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X