Reseptit
Kiitos

Keitetty kyssäkaali

Kyssäkaali on hyvää raakanakin viipaleina tai raasteena. Nopean välipalan saat kun pistelet kokonaisen huuhdotun kyssäkaalin haarukalla reikäiseksi ja tasoitat alapuolelta veitsellä. Laita lautaselle mikroaaltouuniin ja kypsennä pehmeäksi, noin 10 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja koverra lusikalla. Höysteeksi sopii sipaisu kevytlevitettä ja hienonnettua rakuunaa tai sitruunapippuria. Keitetty kyssäkaali maistuu voisulan ja persiljasilpun kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Keitetty kyssäkaali

1 kpl kyssäkaali
vettä
suolaa
öljyä tai voita
hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Irrota kyssäkaalista lehdet ja säästä kauneimmat lehdet ja varret koristeeksi. Kuori kyssäkaali ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi tai ranskanperunan kokoisiksi puikoiksi. Keitä suolalla maustetussa, vähässä vedessä. Tarjoa sellaisenaan tai kuumenna ennen tarjomaista vähässä öljyssä tai voissa, mausta hienonnetulla persiljalla ja tarjoa lihapullien tai sienimuhennoksen kanssa.

Lue myös: Herkuttele syksyisillä kaaliruoilla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keitetty kyssäkaali

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X