Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitetty mehu

Keitetty mehu tehdäännopeasti ja helposti kattilassa pilkotuista raparperinvarsista. Joukkoon voi lisätä inkivääriä, kanelitangon tai mintun oksia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Keitetty mehu:

  • 1 kg raparperia
  • 5 dl vettä
  • 300 g sokeria / mehulitra
  • 1 sitruunan puristettu mehu

Valmistusohje

 

  1. Huuhdo ja paloittele raparperit. Mittaa vesi ja raparperit kattilaan. Keitä noin 15 minuutta. Joukkoon voi lisätä inkivääriä, kanelitangon tai mintun oksia.
  2. Siivilöi mehu kaksinkertaisen sideharson läpi.
  3. Mittaa mehu ja lisää joukkoon sokerit. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta. Pullota mehu puhtaisiin, kuumiin pulloihin ja sulje heti kumitulpilla. Säilytä viileässä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitetty mehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.