Keitetty mehu
Keitetty mehu tehdäännopeasti ja helposti kattilassa pilkotuista raparperinvarsista. Joukkoon voi lisätä inkivääriä, kanelitangon tai mintun oksia.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Keitetty mehu:
- 1 kg raparperia
- 5 dl vettä
- 300 g sokeria / mehulitra
- 1 sitruunan puristettu mehu
Valmistusohje
- Huuhdo ja paloittele raparperit. Mittaa vesi ja raparperit kattilaan. Keitä noin 15 minuutta. Joukkoon voi lisätä inkivääriä, kanelitangon tai mintun oksia.
- Siivilöi mehu kaksinkertaisen sideharson läpi.
- Mittaa mehu ja lisää joukkoon sokerit. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta. Pullota mehu puhtaisiin, kuumiin pulloihin ja sulje heti kumitulpilla. Säilytä viileässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keitetty mehu