Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitetty mustaherukkamehu

Ainekset

  • 1 kg (1 1/2 l) kypsiä mustaherukoita tai muita marjoja
  • 4 dl vettä
  • 4-5 dl sokeria/mehulitra
  • (1 g natriumbentsoaattia)

Valmistusohje

 

 

1. Perkaa marjat teräskattilaan ja painele niitä hiukan niin, että ne rikkoutuvat. Lisää vesi ja keitä 10 minuuttia.

2. Kaada marjat tiheään lävikköön, joka on kulhon päällä ja valuta mehu marjoja sekoittamatta. Mittaa mehu ja lisää sokeria sen määrän mukaisesti.

3. Kaada sokeroitu mehu kattilaan, kiehauta ja kuori vaahto. Sekoita.

4. Lisää mehutilkkaan sekoitettu natriumbentsoaatti. Sekoita taas ja pullota mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin. Sulje pullot heti.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitetty mustaherukkamehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.