Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitetty mustajuuri

Keitetty mustajuuri sopii kalaruokien kaveriksi tai alkupalaksi mätikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Keitetty mustajuuri

  • 250 g kuorittua mustajuurta
  • 2,5 dl maitoa
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Keitetty mustajuuri valmistetaan näin:

  1. Kuori pestyt mustajuuret suoraan vesi-maitoseokseen. Paloittele kattilaan sopiviksi paloiksi. Kuumenna maito-vesiseos ja lisää suolaa.
  2. Keitä mustajuuria 6-10 minuuttia paksuuden mukaan. Ota kypsyneet palat heti pois liemestä.
  3. Tarjoa keitetyt mustajuuret kalaruokien lisukkeena, esimerkiksi yrttitäytettyjen kuharullien kanssa.
Keitetty mustajuuri
Keitetty mustajuuri maistuu alkupalana ja pääruokien lisukkeena. Kuva: Ari Kakkinen

Vinkki: Jos haluat voit tarjota mustajuuripalat juhlavana alkupalana. Leikkaa tällöin kylmät mustajuuripalat vähän ennen tarjoamista 1 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja asettele kauniisti viinirypäletertun muotoon alkupalalautasille, joilla on valmiiksi peilinä mätikastiketta tai hollandaise-kastiketta. Koristele kirvelillä, persiljalla tai tillillä. Peitä kalvolla ja pidä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Tutustu mustajuureen ja nappaa vinkit.

Saatat pitää myös mustajuurikeitosta tai mustajuurigratiinista.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mustajuuret ja yrttiöljy


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitetty mustajuuri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.