Reseptit
30-60 min
Kiitos

Keitetyt latva-artisokat ja helppo limettiaioli

Keitetyt latva-artisokat ja helppo limettiaioli on oiva tarjottava rapujuhlissa. Latva-artisokan syöminen tarjoaa kasvissyöjille samanlaista näpertelyä kuin rapujen syöminen muille vieraille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Keitetyt latva-artisokat

1 iso latva-artisokka/ruokailija
vettä
suolaa

Helppo limettiaioli

1 dl kevytmajoneesia
1 dl ranskankermaa
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi
2 tl sinappia
ripaus suolaa

Valmistusohje

Keitetyt latva-artisokat

Poista artisokista sitkeä varsi. Murra varsi, älä leikkaa. Keitä latva-artisokkia suolalla maustetussa vedessä noin 30–45 minuuttia. Veden on peitettävä latva-artisokat kokonaan, muuten ne tummuvat.

Nosta latva-artisokka lämpimänä ruokailijan lautaselle ja tarjoa se limettiaiolin tai sitruunalla maustetun voin kanssa.

Syö artisokka irrottamalla suomut yksi kerrallaan, dippaa aioliin tai sitruunavoihin ja nautiskele sormin hampaiden välistä vetäen. Lopulta lautasellasi on herkullinen artisokanpohja. Nyhtäise siitä parta irti ja nautiskele herkkupala viimeiseksi veitsellä ja haarukalla.

Vinkki: Kun murrat artisokan varren poikki pöydänkulmaa vasten, kuidut lähtevät varren mukana. Jos käytät veistä, sitkeät kuidut jäävät kukkapohjukseen.

Helppo limettiaioli

Sekoita majoneesi ja ranskankerma. Mausta kastike limetinkuoriraasteella, -mehulla, sinapilla, valkosipulilla ja ripauksella suolaa. Anna maustua jääkaapissa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keitetyt latva-artisokat ja helppo limettiaioli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X