Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitetty maissi

Keitetty maissi maustuu voisulalla ja yrteillä herkuksi. Voit myös käyttää maissit keittämisen jälkeen grillissä, kun keität niitä vähemmän aikaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Keitetty maissi

  • 4 kpl maissintähkää
  • 1-2 l vettä
  • 2 tl suolaa

Lisäksi:

  • sulatettua voita
  • persiljaa

Valmistusohje

Keitetty maissi valmistetaan näin:

  1. Kiehauta 1-2 l vettä ja lisää mausteeksi noin 2 tl suolaa.
  2. Poista maissintähkiä verhoavat lehdet ja laita tähkät kiehuvaan veteen. Keitä 10-12 minuuttia.  Tarkista maissien kypsyys esimerkiksi haarukalla tai puutikulla. Huomaa, ettei maissintähkän keskusta pehmene keitettäessä. Jos aiot esikeittää maissit ja viimeistelet ne grillissä, keitä maisseja vain noin 5 minuuttia.
  3. Paina keitettyjen maissintähkien päihin pienet haarukat tai erityiset maissipidikkeet, jotta maissi on helpompi syödä. Sivele maissintähkien pintaan voita tai tarjoa erikseen persiljalla maustettua   voisulaa. Napsi hampailla maissinjyvät tähkästä suoraan suuhun.

Lue myös: Maissi on monipuolinen herkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitetty maissi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.