Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitetyt perunat

Keitetyt perunat sopivat lisukkeeksi melkein mille vain. Lisää keitinveteen ripaus suolaa, jotta perunat eivät niin herkästi hajoa keitinveteen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Keitetyt perunat

  • 1 kg perunoita
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Keitetyt perunat valmistuu helposti näin:

  1. Valitse suunnilleen saman kokoisia perunoita, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa.
  2. Pese perunat hyvin juuresharjalla. 
  3. Kuumenna vettä kannen alla kattilassa kiehuvaksi sen verran, että perunat tulevat juuri ja juuri peittymään. Lisää ripaus suolaa. 
  4. Lisää perunat kattilaan. Kuumenna vesi uudelleen kiehuvaksi ja pienennä sitten lieden tehoa niin, ettävesi juuri ja juuri kiehuu. Keitä perunoita kannen alla noin 30 minuuttia. Pienet uudet perunat kypsyvät jopa 10 minuutissa, isojen perunoiden kypsyminen saattaa kestää yli puoli tuntia.
  5. Kokeile perunoiden kypsyyttä pitkällä tikulla, haarukalla tai pienellä juuresveitsellä. Kypsään perunaan tikku painuu helposti ja tulee myös helposti ulos perunan sisältä. 
  6. Kaada kypsien perunoiden keitinvesi pois. Anna perunoiden kuivahtaa hetki ilman kantta.

Vinkki! Tarjoa keitetyt perunat esimerkiksi nakkikastikkeen lisukkeena.

keitetyt perunat

Lue myös Anna.fi: Perunat ja vaahdotettu voi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitetyt perunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.