Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitto kuivatusta jauhelihasta

Keitto kuivatusta jauhelihasta valmistuu näppärästi retkellä. Kuivaa retkelle mukaan jauhelihaa ja kasviksia. Niistä saa helposti evästä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Keitto kuivatusta jauhelihasta

  • 50 g kuivattua jauhelihaa tai suolalihaa kuutioituna
  • 50 g kuivattuja vihanneksia
  • 1 rkl poronluuliemijauhetta
  • 14 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kuivattuja yrttejä
  • 2 dl risonipastaa
  • 2 rkl maustevoita

Valmistusohje

Keitto kuivatusta jauhelihasta tehdään helposti näin:

1. Laita 50 grammaa kuivattua jauhelihaa ja 50 grammaa kuivattuja vihanneksia noin kolme tuntia ennen syömistä pussiin veden kanssa. Näin nopeutat ruoanlaittoa. Vettä ei tarvitse olla kuin sen verran, että kuivatut tuotteet peittyvät. Ne imevät itseensä kosteutta.

2. Laita retkikattila tulille ja laita kattilaan kuivattu, liotettu jauhelha ja kasvikset, ruokalusikallinen poronluuliemijauhetta, 14 desilitraa vettä, teelusikallinen suolaa ja kaksi teelusikallista kuivattuja yrttejä. Keitä kunnes vihannekset ovat melkein pehmeitä ja lisää kaksi desilitraa risonipastaa. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Lisää kaksi ruokalusikallista maustevoita ja sekoita. Tarjoa keitto kuivatusta jauhelihasta kuumana.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: Retkieväät – poimi parhaat ideat metsäretkelle, nuotion ääreen ja uimarannalle

Lue myös Anna.fi: Valmistele retkieväät kotona tai kokkaa nuotiolla – parhaat reseptit ja ideat onnistuneelle retkelle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitto kuivatusta jauhelihasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.