Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keliaakikon joululeipä

Keliaakikon joululeipä mukailee tutun joululimpun makumaailmaa. Pitkä kohotus takaa onnistuneen lopputuloksen. Vehnäjauhojen ja rukiin sijaan leivontaan käytetään soija- ja tattarijauhoja sekä tummaa gluteenitonta jauhoseosta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Gluteeniton joululeipä:

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl piimää
  • ½ rkl psylliuminkuorijauhetta
  • ½ tl anista
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • 1 dl silputtua aprikoosia
  • ½ dl tattarijauhoja
  • ½ dl soijajauhoja
  • 2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta

voiteluun:

  • siirappia
  • vettä

koristeeksi:

  • tähtianista

Valmistusohje

Gluteeniton joululeipä leivotaan helposti näin:

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää psyllium ja anna turvota kymmenisen minuuttia. Lisää muut ainekset ja alusta taikina. Kohota liinan alla tunti.

2. Kaada seos voideltuun leipävuokaan ja kohota noin 15 minuuttia.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sivele kypsä leipä siirappivedellä ja korista aniksilla.

Katso myös: Gluteeniton leipä – näin leivot elämäsi parhaat leivät, patongit ja näkkileivät ilman gluteenia

Katso myös Anna.fi/ruoka: Helppo saaristolaisleipä, gluteeniton leipä, sämpyläkuusi, joululimppu ja muut joulun ruokaleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keliaakikon joululeipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.