Keliaakikon joululeipä
Keliaakikon joululeipä mukailee tutun joululimpun makumaailmaa. Pitkä kohotus takaa onnistuneen lopputuloksen. Vehnäjauhojen ja rukiin sijaan leivontaan käytetään soija- ja tattarijauhoja sekä tummaa gluteenitonta jauhoseosta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton joululeipä:
- 25 g hiivaa
- 2 ½ dl piimää
- ½ rkl psylliuminkuorijauhetta
- ½ tl anista
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ dl siirappia
- 1 dl silputtua aprikoosia
- ½ dl tattarijauhoja
- ½ dl soijajauhoja
- 2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
voiteluun:
- siirappia
- vettä
koristeeksi:
- tähtianista
Valmistusohje
Gluteeniton joululeipä leivotaan helposti näin:
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää psyllium ja anna turvota kymmenisen minuuttia. Lisää muut ainekset ja alusta taikina. Kohota liinan alla tunti.
2. Kaada seos voideltuun leipävuokaan ja kohota noin 15 minuuttia.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sivele kypsä leipä siirappivedellä ja korista aniksilla.
Katso myös: Gluteeniton leipä – näin leivot elämäsi parhaat leivät, patongit ja näkkileivät ilman gluteenia
Katso myös Anna.fi/ruoka: Helppo saaristolaisleipä, gluteeniton leipä, sämpyläkuusi, joululimppu ja muut joulun ruokaleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keliaakikon joululeipä