1. Sekoita kulhossa keskenään 2 kananmunanvalkuaista, 1 dl sokeria, 5 dl kookoshiutaleita ja 1 dl mantelijauhetta tasaiseksi, tahmeaksi massaksi. Painele seos kostutetuin käsin suorakaiteenmuotoisen (noin 20 x 28 cm) tavallisen tai irtopohjapiirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista kookospohjaa 175-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia, kunnes se saa hieman väriä. Nosta vuoka jäähtymään ritilälle.
2. Raasta noin 5 cm:n pala inkivääriä karkeaksi raasteeksi ja purista raasteesta kaikki mehut kattilaan. Lisää 3 dl ananasmehua ja kiehauta liemi. Lisää liemeen yhden limetin mehu ja 1/4 tl kurkumajauhetta. Vatkaa kulhossa kananmuna, 2 kananmunankeltuaista ja 1 dl sokeria. Lisää kuuma liemi munavaahtoon samalla sekoittaen. Siirrä seos takaisin mehukattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä samalla koko ajan vatkaten 8–10 minuuttia, kunnes kanamunat kypsyvät ja seos hieman sakenee.
3. Nosta 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Sulata 50 g voita kupissa mikrossa. Liota liivatteet kiisselin joukkoon ja lisää joukkoon voisula. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä 20 minuuttia. Valuta seos piirakkapohjan päälle. Anna piirakan hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
4. Irrota piirakka varoen irtopohjavuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Leikkaa annospaloiksi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.
Katso myös: Gluteenittomia leivonnaisia pääsiäispöytään
Anna.fi/ruoka: Rahka-ananaspiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ananas-kookospiirakka