Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keltainen juures-pekonikeitto

Keltainen juureskeitto saa makua pekonista. Keiton seurana tarjotaan tuoretta leipää, esimerkiksi kauraista raasteleipää.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Keltainen juureskeitto

  • 1 kpl sipuli
  • 4 kpl porkkanoita
  • 2 rkl voita
  • tai margariinia
  • 1 tl voimakasta currya
  • 150 g lanttua
  • 2 rkl hunajaa
  • 400 g bataattia
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 kpl kasvisliemikuutiota
  • vettä
  • 6 dl ruokakermaa
  • 4 dl maitoa
  • paketti (140 g) pekonia
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

Keltainen juureskeitto syntyy näin:

  1. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna ruokalusikallinen rasvaa ja curry kattilan pohjalla. Lisää sipulirenkaat ja porkkanaraaste, kuullota hetken aikaa. Kaada kasvisseos kattilasta lautaselle odottamaan.
  2. Kuori ja raasta lantun pala sekä bataatti. Kuullota lantturaastetta ruokalusikallisessa rasvaa ja mausta raaste hunajalla. Lisää joukkoon raastettu bataatti ja porkkana-sipuliraaste, sekoita.
  3. Kaada kattilaan sen verran vettä, että juuresraasteet peittyvät, mausta liemikuutiolla ja kurkumalla. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  4. Keiton kiehuessa, paista pieniksi viipaloidut pekoninpalat paistinpannulla kypsiksi. Lisää pekonit yhdessä ruokakerman ja maidon kanssa keittoon, sekoita ja kiehauta. Tarkista juureskeiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Tarjoa keltainen juureskeitto kauraisen raasteleivän kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Bataattisosekeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltainen juures-pekonikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.