Keltainen kanakeitto
Keltainen kanakeitto on ruokaisa ja maukas keitto. Kanakeittoon sopivat curry, riisi, keltaiset ja oranssit kasvikset. Sulatejuusto pehmentää maun suussasulavaksi
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Keltainen kanakeitto
- 2 kpl broilerin rintaleikettä
- 1 kpl sipuli
- 1 tilkka öljyä
- 1 nokare voita
- 1 rkl mietoa currytahnaa
- 1 dl pitkää riisiä
- 2 kpl porkkanaa
- 1.2 l kanalientä fondista
- 125 g sulatejuustoa
- 200 g maissinjyviä
- ruohosipulia
- purjorenkaita
Valmistusohje
Keltainen kanakeitto valmistuu näin helposti:
Keltainen kanakeitto suussa sulavaksi tällä ohjeella.
- Poista rintaleikkeistä nahat ja luut ja paloittele suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat.Kuumenna öljy ja voi paksupohjaisessa kattilassa ja paista broileripalat sekä sipuli kullankeltaisiksi. Pyöräytä joukkoon currytahna.
- Lisää riisi ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Lisää sulatejuusto nokareina, kuumenna ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää pakastemaissit ja runsaasti ruohosipulia tai puolitetun purjon ohuita viipaleita. Tarjoa kanakeitto tuoreen leivän kanssa.
Vinkki: Broilerin rintaleikkeissä on mukana nahkaa ja luita, jotka on helppo itse poistaa. Kilohinta on edullisempi kuin nahattomiksi ja luuttomiksi puhdistettujen rintafileiden. Broilerin rintaleikkeitä kannattaa varsinkin tarjoushintaisina hankkia useampaa ateriaa varten. Kokeile kanakeiton lisäksi esimerkiksi arkeen sopivaa raikasta kanasalaattia tai omenaista kanakastiketta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kuuma broilerikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keltainen kanakeitto