134644-Keltainen-kanakeitto.jpg Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keltainen kanakeitto

Keltainen kanakeitto on ruokaisa ja maukas keitto. Kanakeittoon sopivat curry, riisi, keltaiset ja oranssit kasvikset. Sulatejuusto pehmentää maun suussasulavaksi

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Keltainen kanakeitto

  • 2 kpl broilerin rintaleikettä
  • 1 kpl sipuli
  • 1 tilkka öljyä
  • 1 nokare voita
  • 1 rkl mietoa currytahnaa
  • 1 dl pitkää riisiä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1.2 l kanalientä fondista
  • 125 g sulatejuustoa
  • 200 g maissinjyviä
  • ruohosipulia
  • purjorenkaita

Valmistusohje

Keltainen kanakeitto valmistuu näin helposti:

Keltainen kanakeitto suussa sulavaksi tällä ohjeella.

  1.  Poista rintaleikkeistä nahat ja luut ja paloittele suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat.Kuumenna öljy ja voi paksupohjaisessa kattilassa ja paista broileripalat sekä sipuli kullankeltaisiksi. Pyöräytä joukkoon currytahna.
  2. Lisää riisi ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  3. Lisää sulatejuusto nokareina, kuumenna ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää pakastemaissit ja runsaasti ruohosipulia tai puolitetun purjon ohuita viipaleita. Tarjoa  kanakeitto tuoreen leivän kanssa.

Vinkki: Broilerin rintaleikkeissä on mukana nahkaa ja luita, jotka on helppo itse poistaa. Kilohinta on edullisempi kuin nahattomiksi ja luuttomiksi puhdistettujen rintafileiden. Broilerin rintaleikkeitä kannattaa varsinkin tarjoushintaisina hankkia useampaa ateriaa varten. Kokeile kanakeiton lisäksi esimerkiksi arkeen sopivaa raikasta kanasalaattia tai   omenaista kanakastiketta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kuuma broilerikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltainen kanakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.