Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keltainen rosolli sahramikastikkeella

Syötävät kukat sopivat koristamaan juhlaruokia. Rosolliin ei välttämättä tarvitse laittaa punajuurta, keltajuuri käy yhtä lailla. Kastike saa kullankeltaisen värin ylellisestä sahramista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Keltainen rosolli:

  • 500 g keltajuurta
  • 400 g kiinteitä perunoita
  • 400 g lanttua
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 suolakurkkua
  • 1 hapan omena
  • ½ sitruunan mehu

Sahramikastike:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl etikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • valkopippuria myllystä
  • sahramiahyppysellinen

Koristeeksi:

  • syötäviä kukkia (esim. Mimis Kotipellon puutarhan kukkia)

Valmistusohje

Keltainen rosolli valmistuu näin.

1. Keitä juurekset erikseen kuorineen ja anna niiden jäähtyä. Kuori ja kuutioi samankokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi suolakurkut. Kuori ja kuutioi omena. Purista omenakuutioiden päälle sitruunamehua.

2. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.

3. Valmista kastike. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta. Älä sekoita kastiketta rosolliin, vaan tarjoile se erikseen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Rosolliko tylsää? Höpsistä:

keltainen rosolli

Kullankeltainen rosolli

paahdettu rosolli

Paahdettu rosolli

rosolli-tabbouleh

Rosolli-tabbouleh

Anna.fi: Vaalea rosolli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltainen rosolli sahramikastikkeella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.