
Keltainen siskonmakkarakeitto
Siskonmakkarakeitto on kotiruokien kärkikastia. Ripaus curryjauhetta antaa liemeen uuden säväyksen ja kullan keltaisen värin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Siskonmakkarakeitto:
- 1 pkt (400 g) siskonmakkaroita
- pala purjoa
- pala (noin 300 g) lanttua
- 2 porkkanaa
- 4 keskikokoista perunaa
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl currya
- 1 l mietoa kasvislientä (gluteenitonta)
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- persiljaa
Valmistusohje
Keltainen siskonmakkarakeitto valmistuu näin.
1. Suikaloi puhdistettu purjo. Kuori ja kuutioi juurekset. Kuullota purjoa hetki curryn kanssa öljyssä kattilassa. Lisää juureskuutiot ja kääntele tovi.
2. Lisää kasvisliemi. Anna keiton kiehua kannen alla hiljalleen noin 10 minuuttia.
3. Purista siskonmakkaroiden sisukset palleroina suoraan kiehuvaan liemeen. Lisää ranskankerma ja suola.
4. Anna siskonmakkarakeiton kiehua vielä noin 5 minuuttia, jotta makkarat ehtivät kypsyä. Tarkista maku. Ripottele siskonmakkarakeiton pinnalle hienonnettua persiljaa.
Katso myös: 9 nerokasta ideaa siskonmakkaroista: ”Meillä niistä tehdään Mannerheimin lihapullia!”
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keltainen siskonmakkarakeitto