Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keltajuuri-vuohenjuustopiirakka

Keltajuuri-vuohenjuustopiirakka on herkullinen iltapalapiirakka, joka saa makua ja väriä punajuuren sukulaisesta keltajuuresta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Taikina

  • 1.5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 0.5 dl grahamjauhoja
  • 1 tl yrttiseosta
  • 125 g voita tai margariinia
  • 125 g maitorahkaa

Täyte

  • 500 g keltajuurta
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 125 g maitorahkaa
  • 1 dl vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Valmista taikina. Nypi kulhossa jauhot, yrttiseos ja rasva murumaiseksi. Lisää joukkoon rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi.

2. Keitä keltajuuret kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä hieman, ja kuori ja lohko keltajuuret.

3. Kauli taikina jauhotetulla leivin- pöydällä ja nosta voideltuun noin 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita vuohenjuusto, loppu maitorahka, juustoraaste ja munat tasaiseksi seokseksi. Mausta raastetulla piparjuurella ja timjamilla. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

5. Asettele pinnalle lohkotut keltajuuret. Ripottele pinnalle sormisuola. Paista keltajuuri-vuohenjuustopiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Katso myös: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi

Lue myös: Juhlapöydän suolaiset piirakat – peltipiirakka ja muut juhlien parhaat piirakkareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltajuuri-vuohenjuustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.