Reseptit

Kermainen omenasiideri-perunavuoka

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1.5 kg kiinteitä perunoita
  • 40 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 1 pl (0,33 cl) kuivaa omenasiideriä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 150 g savunmakuista kermajuustoa, esim. Pohjanpoika

Valmistusohje

Kermainen omenasiideri-perunavuoka

1. Kuori ja viipaloi perunat. Huuhtele perunaviipaleet. Kuivaa talouspaperilla.

2. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita hyvin. Älä anna ruskistua. Lisää maitoa vähitellen jauhosuurukseen. Sekoita kastike tasaiseksi. Lisää omenasiideri ja murennettu liemikuutio. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Raasta juusto. Nostele perunat kerroksittain kevyesti voideltuun vuokaan juustoraasteen kanssa. Jätä hieman pinnalle.

4. Kaada päälle lämmin maitokastike ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kypsennä vuokaa 225-asteisessa uunissa 40 minuuttia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermainen omenasiideri-perunavuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.