Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jäädytetty piparkakkukakku

Jäädytetty piparkakkukakku on helppo tehdä pakastimeen odottamaan juhlapäivää. Rapea piparipohja ja kermainen jäädyke ovat ihana makupari!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Jäädytetty piparkakkukakku

  • 500 g valmista piparkakkutaikinaa

Piparkakkujäädyke

  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 munaa
  • 5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Jäädytetty piparkakkukakku tehdään helposti näin:Kermainen piparkakku

  1. Kauli piparkakkutaikina ohuehkohkoksi levyksi. Ota taikinasta irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan kokoinen levy. Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi. Jäädykkeen päälliseksi voi paistaa samanlaisen piparkakkulevyn. Kokonainen levy on kuitenkin hankala leikata, joten pinta kannattaa peittää sokerikuorrutuksella koristetuilla piparkakuilla.
  2. Valmista jäädyke pakastimeen. Kiehauta siirappi ja mausteet. Jäähdytä. Vaahdota kerma. Vaahdota munat. Lisää siirappi seos ohuena nauhana koko ajan vatkaten munavaahtoon. Yhdistä kermavaahto munavaahtoon ja kaada seos irtopohjaiseen vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja pakasta.
  3. Irrota jäädyke vuoasta ja kumoa piparkakkulevylle. Koristele jäädytetty piparkakkukakku ja sen pinta koristetuilla piparkakuilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäädytetty piparkakkukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.