Jäädytetty piparkakkukakku
Jäädytetty piparkakkukakku on helppo tehdä pakastimeen odottamaan juhlapäivää. Rapea piparipohja ja kermainen jäädyke ovat ihana makupari!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Jäädytetty piparkakkukakku
- 500 g valmista piparkakkutaikinaa
Piparkakkujäädyke
- 1 dl siirappia
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 2 tl kardemummaa
- 2 munaa
- 5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Jäädytetty piparkakkukakku tehdään helposti näin:Kermainen piparkakku
- Kauli piparkakkutaikina ohuehkohkoksi levyksi. Ota taikinasta irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan kokoinen levy. Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi. Jäädykkeen päälliseksi voi paistaa samanlaisen piparkakkulevyn. Kokonainen levy on kuitenkin hankala leikata, joten pinta kannattaa peittää sokerikuorrutuksella koristetuilla piparkakuilla.
- Valmista jäädyke pakastimeen. Kiehauta siirappi ja mausteet. Jäähdytä. Vaahdota kerma. Vaahdota munat. Lisää siirappi seos ohuena nauhana koko ajan vatkaten munavaahtoon. Yhdistä kermavaahto munavaahtoon ja kaada seos irtopohjaiseen vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja pakasta.
- Irrota jäädyke vuoasta ja kumoa piparkakkulevylle. Koristele jäädytetty piparkakkukakku ja sen pinta koristetuilla piparkakuilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jäädytetty piparkakkukakku