Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermainen spelttihelmi-kaurapuuro

Vatsaa hellivä herkku syntyy spelttihelmistä, kaurasta ja kermasta. Puuro viimeistellään siirappisilla miniviikunoilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kermainen spelttihelmi-kaurapuuro:

  • 9 dl vettä
  • 2 dl spelttihelmiä (esim. Birkkala)
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ tl suolaa

Siirappiviikunat:

  • 150 g kuivattuja miniviikunoita
  • 1 dl valmista glögijuomaa
  • ½ dl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon spelttihelmet. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen.

2. Valmista siirappiviikunat. Nosta kattilaan viikunat, glögi ja fariinisokeri. Keitä muutama minuutti kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.

3. Lisää spelttihelmien joukkoon kaurahiutaleet, kerma ja suola ja keitä vielä 10 minuuttia. Tarjoile puuro jäähtyneiden siirappiviikunoiden kanssa.

Lisää luksuspuuroja leppoisaan aamuun:

taateli-spelttipuuro

Taatelispelttipuuro

hedelmäinen riisipuuro

Hedelmäinen riisipuuro

kaura-puolukkauunipuuro

Kaura-puolukkauunipuuro

Anna.fi: Kaneli-kauraryynipuuro ja siirappiviikunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermainen spelttihelmi-kaurapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.