Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermainen tattikeitto

Kermainen tattikeitto saa jalon aromin herkkutateista. Tattikeiton pinnalle voi ripotella koristeeksi kuivalla pannulla paahdettuja auringonkukansiemeniä ja vesikrassia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kermainen tattikeitto:

  • ½ l herkkutatteja
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 dl kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 4 rkl auringonkukansiemeniä
  • 4 rkl vesikrassia

Valmistusohje

Kermainen tattikeitto tehdään helposti näin:

1. Puhdista ja pilko herkkutatit. Kuori ja hienonna sipulit. Paahda sieniä teflonpintaisen kasarin pohjalla, kunnes niistä irtoaa suurin osa nesteistä. Lisää joukkoon sipulit, öljy ja voi. Kääntele hetki.

2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kasariin kerma, kasviliemi ja valkoviini. Anna tattikeiton kiehua 10 minuuttia. Mausta keitto ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Nostele höyryävä kermainen tattikeitto tarjoilulautasille.

Vinkki: Paras ruoka herkkutateista? 30 ideaa valmistukseen – yhtä ei tarvitse edes kokata

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy Teresa Välimäen kermainen tatti-tryffelikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermainen tattikeitto

Pettynyt

Umpisurkea resepti. Pelkkää kermaa ja valkoviiniä. Voisi se sienikin edes vähän maistua.

Suppilovahvero

Kommentoit sienen makua sopassa jossa käytetään herkkusienen jälkeen mauttominta sientä..

Sinun täytyy kommentoidaksesi.