Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Kermainen tattikeitto

Kermainen tattikeitto saa jalon aromin herkkutateista. Tattikeiton pinnalle voi ripotella koristeeksi kuivalla pannulla paahdettuja auringonkukansiemeniä ja vesikrassia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kermainen tattikeitto:

0.5 l herkkutatteja
2 salottisipulia
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kuohukermaa
3 dl kasvis- tai kanalientä
2 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
Mainos

Lisäksi

4 rkl auringonkukansiemeniä
vesikrassia

Valmistusohje

1. Puhdista ja pilko herkkutatit. Kuori ja hienonna sipulit. Paahda sieniä teflonpintaisen kasarin pohjalla, kunnes niistä irtoaa suurin osa nesteistä. Lisää joukkoon sipulit, öljy ja voi. Kääntele hetki.

2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kasariin kerma, kasviliemi ja valkoviini. Anna tattikeiton kiehua 10 minuuttia. Mausta keitto ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Nostele höyryävä tattikeitto tarjoilulautasille.

Lue myös: Paras ruoka herkkutateista? 30 ideaa valmistukseen – yhtä ei tarvitse edes kokata

Keskustelu

Umpisurkea resepti. Pelkkää kermaa ja valkoviiniä. Voisi se sienikin edes vähän maistua.

Kommentoi juttua: Kermainen tattikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X