Kermaiset ahvenfileet
Sinapilla terästetty kermakastike korostaa ahvenen miedon hienostunutta makua. Lisää kermaisiin ahvenfileisiin vain tilliä ja ruohosipulia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kermaiset ahvenfileet:
- 600 g ahvenfileitä
- suolaa
- valkopippuria
- 1 nippu tilliä
- ruohosipulia
- 2 dl kermaa
- 2 rkl siemenellistä sinappia
Valmistusohje
Kermaiset ahvenfileet tehdään helposti näin:
1. Puolita ahvenfileet saksilla ja poista samalla leveässä päässä sijaitseva terävä ruotorivi. Lado ahvenfileen puolikkaat paperilla suojatulle leikkuulaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Silppua ruohosipuli ja tilli. Jaa silppu ahvenfileille ja aseta kaksi fileenpuolikasta päällekkäin. Kiehauta kerma.
3. Lado fileeparit voideltuun uunivuokaan. Lisää sinappi kuumaan kermaan. Sekoita ja kaada seos vuokaan ahvenfileiden päälle. Kypsennä ahvenia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa ahvenfileet keitettyjen perunoiden kanssa arkena tai pyhäpäivän aterialla.
Lue myös: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Yrtti-sitrustäytteiset ahvenfileet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermaiset ahvenfileet
Entä uunin lämpötila ja paistoaika?
Hei Maija, ahvenia kypsennetään 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Hei,
Uunivuoka ahvenille..millä olis paras voidella?